Bedrijfsgeschiedenis

Traditie en Evolutie

Al meer dan 40 jaar verkoopt Reco Büromöbel kantoormeubilair met succes in Wegberg bij Mönchengladbach. In 2014 vervoegde Thomas Renders het familiebedrijf in de derde generatie. Reco ontwikkelde zich vanuit een kleine winkel in Klinkum tot een competente detailhandelaar in kantoormeubilair en kantoorapparatuur in de directe omgeving van Roermond, Mönchengladbach, Viersen en Erkelenz.

Het assortiment omvat bureaus, bureaustoelen, kantoorkasten, kasten en kluizen — alles wat u nodig hebt om uw kantoor individueel en functioneel in te richten.

Succes door Service en Kwaliteit

Reco werkt uitsluitend samen met merkfabrikanten om onze klanten precies die producten te blijven bieden die aan hun behoeften voldoen. We bieden ook een optimale naverkoop.

Een Blik vooruit

Ook de toegang tot internet heeft onze huisfilosofie niet veranderd. Integendeel, de sterke lokale competentie wordt aangevuld met de snelle communicatie-opties via de data-snelweg, zodat niets de optimale ondersteuning van onze klanten in de weg staat.

Bedrijfsgeschiedenis van Reco Büromöbel

In de jaren zestig richtte de heer Johannes Renders, vader van de huidige directeur van Reco Büromöbel Handels GmbH, het bedrijf Mibra in Eindhoven op als handelsonderneming die zich later specialiseerde in de meubelhandel. Dit werd gevolgd door de eigen productie van meubels in zijn eigen werkplaats, die in de daaropvolgende jaren werd uitbesteed aan verschillende fabrieken. Voor de opening van nieuwe afzetmarkten besloot de huidige directeur van Reco Büromöbel Handels GmbH zich in de jaren zeventig in Wegberg Klinkum te vestigen. 30 vierkante meter was de voormalige showroom en verkooppunt. Men merkte meteen dat Wegberg als locatie Düsseldorf, Münchengladbach, Roermond, Viersen, Erkelenz en omgeving meteen als stroomgebied kon openen. In 1984 besloot Jan Renders het bestaande bedrijfspand uit te breiden met een nieuw gebouw in Wegberger Gewerbegebiet Große Riet.